Skip to main content
Johan Svenningsson

Johan Svenningsson invald i styrelsen för WANO

Johan Svenningsson invald i styrelsen för WANO – tror på en ny renässans för kärnkraften

[Källa: Mynewsdesk.se]

PRESSMEDDELANDE – 3 NOVEMBER 2021 09:02

Fossilfri kärnkraft kommer att spela en avgörande roll för den globala energiomställningen och utfasningen av fossila energikällor. Det menar Johan Svenningsson, VD Uniper Sverige, som nyligen valdes in i styrelsen för den globala kärnkraftsindustrins högsta beslutande organ för kärnkraftsoperatörer, WANO – World Association of Nuclear Operators.

Visst finns det länder som driver en energipolitik där fossilfri kärnkraft inte finns med i verktygslådan för energiomställning. Det finns till och med länder som med direkta eller indirekta politiska beslut stänger kärnkraft i förtid. Och visst diskuteras det för fullt i EU om kärnkraft ska klassificeras som hållbar eller inte.

Men enligt Johan Svenningsson är pendeln på väg att svänga. I samtliga framtidsscenarier från både IEA (International Energy Agency) och FN:s klimatpanel IPCC, måste kärnkraften byggas ut och växa från dagens nivåer om klimatomställningen ska lyckas.

Läs hela inlägget på: https://www.mynewsdesk.com/se/uniper/pressreleases/johan-svenningsson-invald-i-styrelsen-foer-wano-tror-paa-en-ny-renaessans-foer-kaernkraften-3141491

På Svenska